Currawinya & Jag

2018-05-30
17:07:23

Fälttävlanskortet

Vi har varit på kurs på Åby Terrängbana och tränat för Anna Fagrell. Det var jag och pappa som åkte med Currawinya. 

Kl 7 lastade jag och Saga och åkte från stallet, Saga fick åka med till sitt jobb. Men vid ekerö ungefär började jag fundera på om jag fått med mig ridstövlarna... stannade vid en busshållplats och kollade. FAN! De är kvar i stallet, släppte av Saga och vände tillbax.

Kl 7:55 tillbax i stallet och hämta stövlarna.
Så arg på mig själv! Hur kan jag glömma!

Pappa gick och mötte upp oss vid prippsbron i Solna och vi kom väl fram ca 30 min innan träningen började.

På med broddar, lite krångel med det och Currawinya ville inte stå stilla alls först.

Snabbt upp i sadeln sen och samlas ihop för presentation.

Det här var dag 1 och då fick vi träna på olika typ hinder ex dike, vatten, upp & nerhopp, stockar, palisad, trippelbarr osv på först passet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter det här svampade vi av Currawinya och hon fick gå och beta!

Sen hade vi teori där vi pratade om fälttävlan i allmänhet, vad man ska tänka på, utrustning osv.

På andra passet sen så hoppade vi lite flera hinder efter varandra. Alla fick olika linjer beroende på ekipaget nivå.

Eftersom vi var på en bit utanför Arlanda så hyrde jag box och rum på en kursgård vid Johannesbergs Slott.

Currawinya är jätteduktig borta och är hur lugn som helst ❤️
Hon fick stå inne ett tag i boxen för att äta, dricka och vila sen tog vi en promenad på ca 45 minuter. Jättehärligt att bara gå på grusväg i skogen o mysa!
(null)

Sen in igen och rykta och mysa en stund! Sen var jag så himla trött på kvällen så gick ner 21:30 och nattade Currawinya. Sen somna jag 22 och sov till 7:30 dagen efter! Helt död sov hela natten utan att vakna.

Dag 2:

Idag var det stilterräng och chans att ta fälttävlanskortet.

Vi började med bangång och sen fick vi hoppa oxer, kombinationer och skritta fram. Det kändes lätt att menorera en terrängbana. Vi fick sista startnumret så jag kunde se alla andra ekipage. Jättekul!

Vi hoppade banan med två stopp pga av att jag inte ramade in ordentligt och för att galoppen inte hade tillräckligt kraft.

Det var så himla kul! Så nöjd med Currawinya ✨ vi har också tagit Fälttävlanskortet nu. Så nu har jag allting för att kunna tävla.

Omdöme efter stilterräng:
(null)


Planen är dock att satsa på träna både hoppning och terräng hela sommaren. Kommer gärna starta stilterräng eller terränghoppning men inte köra nån H90 än det är vi inte redo för än.

Planen är nu:
Träna Dressyr må
Rida ut tis
Hoppträna ons
Tömköra tors
Rida ut fre
Valfritt lördag
Rida ut söndag

Currawinya har nu den här veckan gått en promenad på 1 timme runt Kungsberga på hårt underlag tillexempel asfalt eller vilat i hagen.

Imorgon rider jag dressyr och på fredag rider jag ut eller hoppar lite på vallen. På lördag är det stilterräng igen i Enköping och på söndag får hon promeneras 1 timme på hårt underlag.

2018-05-20
18:51:44

Maj 2018

Äntligen är sommaren här!

Vi har varit i Enköping och tränat terräng för första gången. Det är en bra bana där man kan rida på olika nivå.
Däremot blev det lite knas med lastningen så Currawinya skadade sig lite o vi fick ta en vecka efter för o läka lite. Det var inget allvarligt som tur är men det såg inte så bra ut med svullet öga så avbokade alla träningar osv.
Därför blev det så att vi inte var med på programträningen eller på tävlingen idag när vi skulle ridit LB:1 programmet.

Däremot har vi börjat hoppträna för Hanna Bratt. Svårt men kul! Currawinya behöver bygga upp styrka och kondition i hoppningen så att hon orkar. Hon protesterar en hel del när hon blir trött. Vi behöver också vara hos Hanna och träna några gånger så Currawinya blir van med miljön.

Vi har också tränat för Saga på deras vall ❤️ det är så himla kul. Det gick lite sämre den här gången än sist. Currawinya protesterar en hel del men hon avslutade att hoppa tre stockar jättebra utan protest eller nått så efter det skrittade jag av henne och sen fick hon en dusch.

I lördags hjälpte Ulrika mig att hoppa lite på vallen med vanliga hinder på volt. Jag behöver tänka på att min höft ska framåt och axlarna bakåt då blir galoppen och sprången bättre.

Jag har på senaste känt att jag har gått tillbaka på en del sätt iomed hoppningen o protesterna där men samtidigt har Currawinya gått framåt massor i sin utveckling, avmaskningen gick väldigt bra sist, att ta spruta för lugnande när tandläkaren var ute gick mkt bättre än förr och när jag sprayar flugspray står hon typ helt still. Allt det här har ju varit en "kamp" innan. Det känns som att det är jag som behöver bli bättre på vissa saker nu för att kunna hänga med i Currawinya utveckling. Jag ska kämpa på! Det är roligt också att ha saker att utvecklas med. Det kommer bli kul sen när jag kan kolla tillbaka på det här o känna att jag gör rätt nu.

Idag tog jag o pappa fram transporten och jag lasttränade Currawinya i min transport, hon var lite misstänksam o försökte göra som när vi skulle åka från träningen i Enköping men jag lyckades flytta undan henne som jag ville genom att hon flyttar sig bort från mig, backar och korsar bakbenen lite och sen blev hon lite rädd där inne så hon backade ut men hon fick gå in igen men då stoppade jag henne påväg in o bad henne lyssna och vara lugn och sen ta några steg till och så kunde vi fortsätta att träna och när hon var lugn så fick hon beröm och backa ut. Sen tog vi en härlig ridtur och jag red barbacka. Pappa följde med som sällskap 👍🏻
(null)

(null)

Det är så härligt nu med värmen och alla blommor.

Hästarna går ute på nätterna nu men är inne på dagen 👌🏻 tycker det är jättebra att vi gör såhär.

Vi fortsätter träna dressyr 1 gång i veckan och tömkörning 1 gång i veckan. Currawinya har blivit ännu mer stadig och hennes trav har utvecklats väldigt mycket.
(null)

Nästa helg ska jag och Currawinya åka på en fälttävlanskortkurs på Åby Terrängbana. Om vi inte lyckas ta fälttävlankortet då, så har vi iaf varit och tränat igen. Det ska bli superkul och vi kommer hyra en box och rum för övernattning i närheten.

Så det blir inga dressyrtävlingar i maj som planen var förut men det kommer sen. Ska bara hitta tävlingar som passar lite längre fram.

Vårt upplägg nästa vecka:
Må: Dressyr
Ti: Rida ut med Alexandra
Ons: Hoppträning
Tors: Currawinya får ev en vilodag i hagen eller ut o skritta.
Fre: Sussi W övning
Lör: Terrängkurs
Sön: Terrängkurs