Currawinya & Jag

2016-04-25
20:31:00

Saga & Currawinya 25/4-16

Jag och Jane hoppade lite på banan i söndags och Currawinya hade träningsvärk. Så idag lösgjorde Saga Currawinya mest och ställde inte så mycket krav, innan hon red på banan fick Currawinya skritta ca 20 min på grusvägen.

Det är toppen att Saga är lyhörd och säger till när hon märker saker. Tycker det är viktigt att den som man ber om hjälp av kan säga till om det är nått, då vet man att man kan lita på den personen.

Det är så att Currawinya har breddat sig, så den sadeln jag har är för smal. Så håller på och letar efter en annan. Ska få pröva min kiropraktors dressyrsadel igen o se om den fortfarande passar.

Håller tummarna!

2016-04-18
20:30:00

Saga & Currawinya 18/4-16

Idag har Saga tränat igen, vi hade ett uppehåll förra veckan pga av terrängträningen.
 
Dem gjorde det vanliga och fokuserade på att Currawinya ska vara rak, massa övergångar och avslut med galoppövergångar. Varvade arbetet med att låta henne söka sig neråt nåt varv så att hon kan slappna av vilket hon gör och skummar och frustar.
 
Härligt att höra att det går framåt!
2016-04-10
20:24:00

Terrängträning för Saga 10/4

Idag har vi varit och tränat terräng på Ulrika och Sagas bana hemma hos dem. Det är första gången vi hoppar sen hon vart friskförklarad i hoven.

Tok-glad var Currawinya och jag var nära att ramla av flera gånger för hon bockar och sparkar bakut massor i galoppen. Men efter att ha galopperat på en stor volt ett tag så lugna hon ser sig.

Vi hoppade deras vattengrav, dike, trippebarr, "taket", stock, upphopp, nerhopp och avslutade med en liten bana.
Hon hoppar bra och tycker det är jättekul. 

På vår facebooksida finns film från den här träningen, så kika där :-)