Currawinya & Jag

2016-07-20
12:27:08

Saga & Currawinya 18-19/7

Nu är Saga tillbax och hon red Currawinya både i måndags och tisdags. Jag har semester så jag var där och tittade på. Det ser fint ut och det är bra för mig att vara med och kolla hur Saga rider för då får jag inspiration hur jag kan rida sen.
 
Saga har börjat rida Currawinya i öppnor och slutor och tränar på att sätta ihop övningar ex galopp på volt och på långsidan avsaktning till trav och sen öppna på andra långsidan. Eller att vända upp på medellinjen stanna och stå stilla och sen rida fram och byta varv övergång till trav ex. Det här är ett nytt sätt för Currawinya att träna på så hon blir lite stressad i traven och då tappar hon takten och blir lite trippig. Skritten är bra när man har långa tyglar då kan hon länga steget men när man rider med lite högre form och kortare tygel blir det trippig trav istället för att bara öka skritten. Galoppen är jättefin, det är hennes bästa gångart.
 
Vi ska jobba med skritten och traven. Jag tror att om några veckor att det kommer vara stor skillnad mot nu.
 
På fredag ska vi hoppa terräng hemma hos Saga, det ser jag fram emot :-D 
2016-07-17
21:09:00

v28

Den här veckan är det jag som rider Currawinya för Saga är iväg på träningsläger.
 
MÅNDAG: Var där på kvällen, red ut.
 
TISDAG: Gjorde en sussiövning http://www.hippson.se/ridovningar/intervalltrana-hasten-stark.htm Det är lättare att gå powerwalk med helt långa tyglar så det här blir bra övning för oss för att göra skritten bättre.
 
ONSDAG: Gjorde samma övning igår först 10 gånger sen en annan sussiövning, http://www.hippson.se/ridovningar/hitta-hastens-knut-och-red-ut.htm. hon var jämn i båda varven. Jätteduktig tycker jag. Hon jobbar på bra på ridbanan. Vi varvade med galoopp tempoväxlingar runt fyrkantspåret. 
 
TORSDAG: Red ut i skogen två varv, det var jättehärligt och knappt några insäkter som störde oss. Galopp upp för backen och in i skogen sen skritt genom skogen och lite trav på tillbaka vägen och när vi var klara skrittade vi hem.
 
FREDAG: Karolina kom ut igen och gick igenom Currawiya, hon har inga låsningar och ser jättefin ut. Hon tycker vi ska fortsätta träna henne som vi gör. Det är ju toppen!! =) Vi promenerade 30 min efter detta.
 
LÖRDAG: Gjorde samma sussiövning som i onsdags. Hon känns fortfarande jämn i båda varven.
 
SÖNDAG: Red ut bullenrundan och sen vidare mot Gustavshill och sen tillbaka på gräset. Det var jobbigt för henne för blinningarna var på henne under magen o på insida lår tror jag, så hon blir förbannad och börjar backa osv. Jag försöker bara få henne framåt då, lättar helt i munnen och skänklar framåt och så fort hon kommer fram igen är hon lugn och fin. Det är det jobbigaste med sommaren, annars är det bara härligt att det är ljust så länge.