Currawinyaxx

2019-09-30
22:43:58

På bättringsvägen 🙏🏻

Currawinya har varit på två återbesök till sen sist jag bloggade om allt.

Hon blev behandlad igen i framknän ena gången och genomgången av deras sjukgymnast och sista gången vi var där så hade hon ingen hälta fram längre utan bara vä bak. 

Veterinären behandlade hennes bakknän och hon fick gå i sjukhage dag 2-5 sen större hage igen. Sjukgymnasten gjorde mer behandling och gav oss instruktioner för hur vi ska fortsätta rehabiliteringen. Backa, gå över upphöjd bom med vä bak, böja sig åt sidan mot hasen och ta en morotsbit, skritt framåt i liten cirkel.

Vi gick promenader i skogen på ca 1 timme totalt och gjorde övningarna som vi fått för vä bakben av sjukgymnasten Innan sista återbesöket.

Nu är vi uppe i 15 min promenader och gör övningarna på ridbanan. Om ca 1 vecka ska vi vara tillbax i skogen och fortsätta promenera.

Idag efter praktiken kollade jag igen hur Currawinya rör sig och hon är inte längre halt. Dock är galoppen bättre i höger än vänster varv. Jag har kontaktat sjukgymnast och veterinär igen och väntar på svar.

Vill att de ser henne en gång till och ev att sjukgymnasteb behandlar henne igen.

Currawinya har flera gånger när vi gjort övningarna nu varit mer framåt och ex hoppat istället för att gå över den upphöjda bommen och det är samma höjd som innan så hon skulle kunna gå över men hon väljer att hoppa själv.

Jag blir så glad att hon visar entuasiasm ❤️🙏🏻 det är verkligen ett tecken på att hon snart är frisk!

 

Följ oss på instagram och FB! Jag är lite snabbare på att uppdatera där.