Currawinya & Jag

2016-06-26
22:29:36

V25

Torsdag: skrittade och travade vi eftersom dem hoppade igår.

Fredag: Midsommar och Currawinya fick 1 dag ledigt.

Lördag: Vi gjorde en Sussi övning på ridbanan med rakriktning och övergångar mellan två bommar. Hon hade svårare att fatta vänster galopp. Så fler vänster än höger fattningar.

 Söndag: red vi ut på grusvägarna, perfekt efter det regnat. 
Vi travade en del och gjorde galoppfattningar o hon fattade vänster galopp av sig själv fast jag menade höger och sen fattade hon vänster galopp när jag gjorde vänster fattning efter det gjorde hon höger ibland fast jag gjorde vänster galoppfattning. Jag tror att när hon är trött blir vänster galopp är svårare än höger galopp. Sen skritta vi genom skogen hem, mysigt!! Det var rätt mkt mygg ändå fast det regnat. Jobbigt för Currawinya.

2016-06-22
22:58:00

Saga & Currawinya 20-22/6

Måndag:
Saga red programridning, testade att rida igenom ett 1* program gick hur bra som helst! Hon är verkligen rolig att rida, lär sig så snabbt! Jag blir överlycklig och stolt!! 😍
Hon stegrade en gång (hon missförstod i en 5-metersvolt i skritt) men i övrigt var hon snäll och glad, galopperade ut i hagen i vänster varv! 💖 
 
Tisdag:
Det gick ganska bra idag, de fortsatte jobba med lösgörande på ridbanan. Eftersom de ska hoppa imorrn igen tog dem nog ett kortare pass än igår.
Jag har stort förtoende för Saga och vet att hon gör rätt med Currawinya. Det känns skönt att komma till stallet och bara mysa med sin häst utan att känna stress för att hinna med bussen. Jag tog in henne i en timme ungefär och bara pysslade om henne ikväll.
 
Onsdag:
Här kan ni se filmer från när Saga hopptränade hemma hos dem på deras bana. Kanske inte bästa tekniken just nu, men Saga säger att Currawinya är så rolig att rida. Jag är så stolt över Currawinya och så glad och tacksam för att Saga vill träna henne och att det går så himla bra. 
 
 
 
 💖 
 
Ulrika har filmat, tack!!
2016-06-19
23:02:00

Helgen v24

Lördag, vi skrittade först fram en stund sen var vi på ridbanan och trotsade regnet och gjorde 2 st Sussi övningar. 
 
1. Två bommar vid ena långsidan. Där vi tränade galopp över bom o rakriktning eller övergångar vid & efter bom i både skritt, trav, galopp.
2. Tre bommar som ett Z. Där vi tränade koordination genom att rida över alla bommar en i taget från ena håller till det andra eller som en 8. Vi gjorde även det i trav.
 
Varvade detta med trav/skritt övergångar i serpentiner över medellinjen.
Avslutade med att hon fick trava med långa tyglar. Hon var verkligen avslappnad och fin idag.
 
Söndag:
Jag var på Invigningen av Bro Galopp med Pappa, hans bror + sambo, plus två av mina kusiner och deras barn. Så härligt, det är mkt power i de där fullbloden. De kommer ha ridhästträningar på måndagar så det får bli nått för oss sen i framtiden.
 
På kvällen sen åkte vi till stallet och jag red ut barbacka, tänkte först ta en skogstur men det var för mkt flugor och mygg så vi vände och tog grusvägen istället, sen till gräset och galopperade där. Det är helt underbart att galoppera barbacka. Hon tog både vänster och höger galoppfattning bra. Hon kändes mer liksidig än sist vi red där. När vi var klara där så red vi tillbax på grusvägen med trav och galopp. Sen skrittade vi några mintuter på ridbanan innan vi avslutade passet.
 
Imorrn rider Saga!