Currawinya & Jag

2017-10-11
22:08:04

Pepp!!

Igår hos veterinären var det så stressigt eller Currawinya var stressad men det började redan innan när vi skulle åka från stallet, hon var helt ofokuserad, gick in i transporten sen backa hon ut, gick in igen, stod still, jag stängde och skulle åka, hon hoppa upp o ner o sparka och hade sig, så har hon aldrig gjort förut. När vu åkte sen då stod hon lugnt.


Men hos veterinären kunde de inte ge henne lugnande för hon stegra sig o blev farlig, så jag fick ge i munnen istället. Så tillslut kunde de undersöka henne.

Röntgen var hon iof suverän på, hon hade ju lugnande i sig då, men hon var ändå vaken och var med hela tiden och hade koll. Hon var inte rädd för röntgenaparaten.

Sen skulle vi åka hem, då ville hon först inte gå in men sen stod hon still där inne iaf utan att sparka osv när jag stängt, så det gick ju bättre iaf o då har jag väl gjort nått rätt tänker jag. 

Men jag skäms så.. Det är inte okej att det blir såhär när man är hos veterinärer. Det är så pinsamt. Känner mig misslyckad trots att lastningen går ok för jag klarar det själv ju.

Jag har två jättebra vänner i mitt team med Currawinya, de får mig att tro på mig själv igen och jag ska minnas det här:

Matilda skrev:
Hej! Jag sov när du messade, därför jag inte svarade. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Du var nervös över besöket och hon var mer på tårna än vanligt. Hon är en känslig, svår häst. Du har gjort ett jättejobb med henne men hon kommer antagligen fortsätta att få dagar där hon är såhär svår att ha att göra med, men du kommer hitta ett sätt att hantera henne även de dagarna. Tänk på hur långt du kommit med lastningen, lägg fokus på det ❤️

Ulrika skrev:
1. du försöker göra nåt. 2 du kan åka och lasta din häst helt själv. Du är INTE misslyckad! Jo jag förstår. Det är ingen lätt häst och det är ju alltid man själv som är ansvarig för sitt djur. Men glöm ändå inte de framsteg du gjort.

Tusen tack för att jag har er! Med det här stödet tänker jag tänka mer på det som känns bra än det som känns dåligt och fortsätta kämpa.

Godnatt!

2017-10-11
21:16:38

Here we go again

Tisdag 10/10
Vi åker till veterinär för att kolla upp överben och hälta på vänster fram.
Dock hade Currawinya skadat sig i hagen under hasen precis på vänster bak i måndags, så det blev ingen hältutredning fram men röntgen av sårskadan bak och överbenet fram.
Inga tecken på fraktur eller liknade så hon behöver inte opereras. Tur i oturen.
Nu metacam, hippotrim och sjukhage... 😫

Däremot pratade vi om hennes paraellförskjutning fram och den här veterinären tror inte hon håller för galopp men för ridning men vet inte på vilken nivå.

Jag är ju ändå nybörjare i tävlingssammanhang så lätta klasser är det vi ska börja med iaf. Sen får framtiden utvisa vart vi hamnar.

Just nu vill jag bara att hon ska bli frisk snabbt för att sen lägga ganska lång tid på att bygga henne långsamt efter det här nu så jag verkligen får henne riktigt jäkla grundstark innan hoppning o terräng på låg nivå.

Jag har börjat bygga upp ett nytt bra team runt Currawinya igen, har en bra hovslagare, en bra kiropraktor, en bra dressyrtränare, en bra tränare för uppbyggande övningar. Nästa steg sen är att hitta en bra hopptränare och sen en bra terrängtränare.

Håll tummarna att jag klarar det här...