Currawinya & Jag

2016-11-27
16:36:00

Currawinya & Jag

Currawinya visade hälta i veckan i traven så hon har fått vila från träning, ridning och bara gått i hagen och promenerats. Det var en skum hälta tycker vi för jag hittade inget sår, vi kände ingen puls och hon var inte svullen eller varmare någonstans.
 
Det har varit kaos på mitt jobb men jag kan inte skriva om det här. Men kan skriva om att Currawinya har märkt på mig att jag inte varit som vanligt och jag är övertygad om att hästar också kan känna om man är ledsen eller glad eller rädd etc och att de kan visa att dem förstår det. Ex som Currawinya att hon är väldigt försiktig och nosar i ansiktet vid kinden om man är ledsen och typ känner in en. Det är väldigt skönt att ha en häst som man kan berätta allt för och som inte berättar för någon annan. Sen är det ju terapi att vara i stallet för då är man verkligen i nuet och jobbet kan inte störa.
 
Är så tacksam att jag har Currawinya  Utan henne vet jag inte vad jag skulle ta mig till, hur jobbigt något än är så är det bästa som finns att vara i stallet. Där kan man iaf känna att allt man gör är värt något och att man gjort något bra iaf 
2016-11-20
23:11:54

Hoppning för Åsa 20/11

Det gick tyvärr inte att hoppa för Saga på Långskärs ridbana för den var för blöt. Så jag hade tur att Åsa hade möjlighet att träna oss idag istället.
 
Vi började med travbommar på volt i trav och sen i galopp. Currawinya gick emot min skänkel o tjurade lite i början av passet så vi pratade om hur jag ska göra då, att jag ska vara mer konsekvent om jag ber henne öka ska hon göra det direkt annars blir det någon konsekvens ex att jag lägger till spöt nästa gång och efter det blev det mycket bättre.
 
Vi travhoppade ett kryss med två bommar innan och sen byggde vi på en oxer 1 galoppsprång efter. Det var sååå kul! Vi hoppade 1 meter idag. Vi hoppade oxern på olika sätt, antingen att den var bred eller på höjd och slutade på 1 meter.
 
Det känns samma i hoppningen som i dressyren, jag måste verkligen vara med till 100 % då hoppar hon jättebra, om jag inte lyckas rama in eller om jag missar nått annat så blir det inte lika bra. Det blev flera fina språng och Currawinya har en bra språngkurva, hon jobbade jättebra med sina bakben idag.
 
Vi avslutade med att träna på galoppombyten över bom eller genom att rida snett igenom, det var lättare åt höger och svårare åt vänster. Det ska vi träna mer på hemma.
 
 
 
2016-11-17
22:43:00

Dressyr för Hanna 17/11

Jag har fortsatt att ta igenom vänstersidan även när jag bara ridit ut så idag på lektionen var vänster sidan fortfarande den svåra sidan men vi jobbar på det och det kändes mycket bättre än förra gången.
 
Vi tränade på öppnor, skänkelvikningar och slutor på volt, öka traven i snett igenom, längs ena lånsidan, öka galoppen på långsidan, galopp från skritt, det gick inte i vänster varv men i höger varv gick det.
 
Efter den här lektionen har jag ridit ut och sen ridit på banan, då tränade vi på galopp från skritt igen och det fungerade i båda varven, det var svårare i vänster så därför gjorde vi fler fattningar där än i höger och mer intervall på vänster än höger för att stärka upp den svaga sidan. Ökad galopp på långsidorna var spikraka och med kraft.
Efter galoppen var hon verkligen på g, så vi gjorde skänkelvikningar och sen red vi Lätt C1 programmet, men då var hon nästan för taggad så vi ska träna mer på det.
 
Jag måste vara helt säker på vad jag ska göra för att det ska bli bra i ridningen, om jag inte är 100 % redo eller om jag blir 1 % osäker på känner hon det, så jag försöker förberda henne mentalt så mycket jag kan o alltid ha en plan när jag tränar dressyr på ridbanan eller om jag rider ut.