Currawinya & Jag

2016-05-30
23:49:00

Saga & Currawinya 30/5-16

Hon var jättefin idag! Inget bråk alls! Saga gjorde till och med ett enkelt byte. Alltså skitfin verkligen, som en helt annan häst 😃

Jag känner mig lättad att det börjar vända! Först när Ulrika tömkörde i fredags och nu när Saga ridit och självklart när jag rider själv så känner jag att det bara blir bättre.
 
Jag frågade Saga vad hon tyckte jag skulle göra imorgon, hon tipsar om att: Rid ett dressyrpass på banan, fortsätt på min ridning liksom. Jag fokuserar på att hon ska va rak och jag gör mycket övergångar. Då ska hon ha samma form, en övergång kan va att byta varv också, inte bara mellan gångarterna. Sen på onsdag kan hon ta det lugnare. Jag tycker det låter som en jättebra plan.
2016-05-29
23:45:00

Fortsättning träning!

I måndags 23/5 red Saga i hagen, som jag skrev om i förra inlägget.

På tisdagen red jag oxå i hagen lite mer än 1 timme mest trav o galopp i form. Skrittade innan och efter. Gjorde "kyra"fyrkanten övningen, sen volter med rakriktning i både trav och galopp. Varierade det med skänkelvikningar. Flest i höger varv åt vänster för då känns det svårast för henne. Hon bråkade lite med mig i början av passet men det gick att få igenom iaf och det känns som det går åt rätt håll. 

I onsdags var ju Matilda hos oss och hon visade mig 2 två av Sussi Widners bomövningar, styrka och koordination på ridbanan. I skritt och trav och galopp. Varvat med galopp på volt och fyrkantspåret med fler vänster än höger fattningar. Ca 1,5 timme. Det var sååå himla kul. Currwinya bråkade i början av passet när vi var på¨fyrkantspåret men när vi gjorde övningarna var hon positiv och jobbade på bra.

På torsdagen red jag ut, 1 timme. Varvade trav i form med skritt och med skänkelvikningar fler från höger till vänster. Inget bråk utan hon kändes mer rak och starkare.

I fredags tömkörde Ulrika. Det var en tydlig förbättring! Jättebra i vänster varv! Jobbade avslappnat och frustande. I höger varv också bra, mycket mindre protester än förut. Hon har ju jobbigare i det varvet men det var skillnad

I helgen har jag varvat Sussiövningarna med uteritt. Igår gjorde jag samma som på onsdagen med Matilda fast vi red ut innan mest skritt och trav i form då 30 minuter i skogen. Idag red jag ut o gjorde bara koordinationsövningen, galoppen kändes mycket bra idag.

2016-05-23
22:33:00

Fortsättning behandling...

Vi fortsätter kolla upp varfär det är knas med högersidan och högervarvet. Tog ut Kiropraktor Karolina Fehn som varit hos oss förut, som oxå behandlat mig. Hon hittade låsning i ex SI-leden på höger sida, kan vara det. Vi tror och hoppas att hon protesterar såhär för att hon är svag, så vi ska jobba nu med att stärka henne. Jag tänker kolla upp Susanne Widners uppbyggande övningar.
 
I måndags och tisdags promenerade vi. Igår red jag, skrittade & joggade och idag red Saga. Det är fortfarande väldigt mycket protester i höger varv, sen är hon fin men sen kommer det tillbax nog för att hon är svag och inte orkar. Saga tycker ändå att formen är lite bättre nu än förut när de väl jobbar, hon kämpar på säger hon. Det är positivt.
 
Jag är lite orolig och känner att jag inte riktigt räcker till just nu. Men kämpar på.
 
Jag ska komplettera dressyr med uteritter och galopparbete.
 
Ulrika ska hjälpa till och tömköra Currawinya. Det känns bra att jag får hjälp med det så får vi in ett extra dressyrpass genom tömkörningen plus att man verkligen ser hur Currawinya rör sig då.
 
Matilda ska följa med till stallet i veckan. Det ser jag fram emot :-)
 
John ricketts kommer igen 16/6. Vi tränar på ledövningar fram tills dess.
 
Vi har massor att jobba med, det känns ibland jobbigt, tufft, krävande men otroligt intressant, spännande och roligt. Jag lär mig någonting av Currawinya varje dag. Tur det.
 
Och mellan allt det här så går vi ut och betar så Currawinya får äta massa gott gräs, det njuter iaf hon av.