Currawinya & Jag

2016-02-28
18:44:01

Hovar: Niten är borta!!

Hej
Idag var det dax för skoning igen och niten togs bort. Kvar återstår bara en ytlig spricka. 
Vi kan börja träna hoppning igen nu.
Jag är så glad! 
Ska börja lite försiktigt så man märker med hur hovarna tar belastningen.

Min plan är att träna hoppgrunder, teknik på små hinder och markarbete nu i början. Det är väl en bra plan?! Vi tar gärna emot tips och råd 👍Är så nöjd med min hovslagare! Tycker lite synd om henne bara för att C lyckades trampa henne på foten ovanför stålhättan, kan tänka mig blåmärket där sen. Aj aj..
Men hon gör iaf ett bra jobb med hennes hovar.

Fick ett tips av henne att skölja av och lägga sulorna i en påse med potstismjöl, då håller de sig fina till nästa gång de behövs. Så vill dela tipset till er som hänger med här.
2016-02-22
20:45:59

Värsta bästa hästen

Idag red vi ut ensamna i hagen för att träna lite dressyr. Hon var så himla härlig ett tag och tog framåtdrivande hjälper bra, avsaktande hjälper bra, båda galopperna lugnt, ställa i båda varv åt båda håll, volterna var lättare. 

Men sen kom den andra sidan fram då hon inte är med mig längre utan försöker dra m.m.. Så jag sa att vi får gå upp på ridbanan istället för det här funkar inte. Jag vill inte ramla av när hon håller på. Hon är väldigt pigg!

På ridbanan sen var vi mer avslappnade men när vi ska göra skänkelvikningar så försvinner energin. Vi tränar o tränar och några gånger känns det som att jag gör rätt och Currawinya förstår hur jag menar och flyttar undan skänkeln.

När vi inte gör de rörelserna red vi längs fyrkantspåret med bågar och ställde åt olika håll och sen försöka hitta tillbax till skänkelvikningarna.

Currawinya skummade lite i munnen och hade bra kontakt till bettet. Det kändes som hon gick i ramen som jag försökte hitta.
Det är inte lätt men det blir bättre och bättre.
Imorgon är det dax för dressyrträning igen.
2016-02-22
20:34:05

1 år har gått med hovsprickor, nitar osv...


För mer än 1 år sen hade vi en annan hovslagare som är godkänd enligt jordburksverket... Men det slutade ändå med att Currawinya fick sprickor i sina hovar. Den 21/2-15 var Currawinya hallt och hoppade på tre ben. Jag glömmer aldrig mina tankar, jag såg en spricka och tänkte det måste vara den!
Ringde veterinär som kom ut, tog av Currawinya skon och då blev det bättre. Veterinär sa hovböld och den behandlingen sattes in. Men han tyckte ändå jag skulle ta ut min hovslagare. Den jag hadde då fick jag inte tag i, provade en annan hovslagare, det blev lite bättre men jag var fortfarande osäker och jag kände att det här måste en expert kolla på. Fick tips om amublerande veterinär med hovslagare men det gick inte, de hade slutat med ambulerande hovslagare från deras klinik. Så jag ringde Evidensias hovslagare och fick sen kontakt med Mikael. 
Han kom ut! Borrade upp hoven och satte in en nit och limmade ihop. Det verkade gå bra, men hoven fortsatte spricka. Då hade jag den andra hovslagaren. Men eftersom det fortfarande var osäkert så tog vi beslutet att åka upp till stömsholm.
Det blev en till nit och mer lim och gipsad hov.
Under hela den här perioden var Currawinya tvungen att stå i box på natten och vara i sjukhage på dagen.
Det här är inte vad man önskar sin häst, jag mådde så dåligt.
Jag och Mikael pratade mycket, han svarade på alla mina 1000 frågor. 
Sen sa vi att jag måste hitta en hovslagare som är van vid fullblod och som kan korta hennes tå på rätt sätt.
Sagt och gjort! Letade faktiskt med hjälp av facebook och andra personers rekomendationer. Hittade en tjej som är hovslagare! Hennes fullblodstos avkomma hade fått bockhov och hon skulle se om hon hade möjlighet att hjälpa oss. Sen fick jag ett sms några dagar senare:

Obeskrivlig lycka!
Hon får oxå svara på mina 1000 frågor om varför det är så eller si eller hur då osv.

Nu har vi tagit bort 1 av 2 nitar för nån månader sen.
På fredag är det dax att ta ut 2a niten.


Jag håller tummarna att hennes hovar fortsätter såhär för då kommer dem vara så fina.

Det är verkligen viktigt att man har rätt hovslagare till sin häst så det inte blir fel.