Currawinya & Jag

2016-09-22
21:45:13

Hoppträning med Åsa 22/9-16

Vi kom till Åsa och det kändes som Currawinya var stel i högervarvet så vi hoppade på volt. Dels för att jag och Currawinya ska bli mer samspelta plus att Currawinya ska hitta sitt sätt att hoppa på och en bra rytm osv.
Vi började enkelt och byggde på bommarna till hinder och la bommar framför och bakom ena hindret. Vi hoppade de här övningarna åt båda hållen. Sen avslutade vi med att trava över bommarna och sen göra öka och långsammare trav runt fyrkantspåret.
Högervarvet i hoppningen var svårast men det kändes mjukare och bättre efter ett tag.
Det här var oxå jättebra träning för oss.
Det är bra när det är svårt! Så man lär sig.
Det var kul! Lyx att vara själv så man dår all fokus. Kul med intensiv träning.
Längtar tills nästa vecka!
2016-09-17
00:04:43

16/9-16 Hoppning med Åsa & Alexandra

Idag hade vi hoppträning med Åsa och Alexandra var med på sin häst Ego.

Vi började med att trava över bommar och då fick Currawinya verkligen länga sig, bra träning för henne. Det var jobbigt.

Sen utökade vi till ett hinder, sen till studs, sen tre hinder och avslutade med en kombination.

Det var första gången jag & Currawinya gjorde detta så det var ganska svårt. Därför kändes den här träningen nyttigt för oss. Jag höll på att ramla av en gång men lyckades hålla mig kvar. Tur att man iaf har bra balans.

Jag red därifrån o var absolut inte missnöjd med träningen men jag vill vara bättre. Jag känner mig inte riktigt där i ridningen jag vill vara. Jag behöver mer träning, så att jag blir en bättre ryttare.
2016-09-10
19:39:00

v36 Jag & Currawinya har tränat

Måndag:
Vi har fortsatt med galopp på stubbåkern och der går bra, hon var lugnare och kunde koncentrera sig mera och orkade mera. Så vi galopperade 5 varv och det tog ca 30 minuter totalt. Nästa gång får vi öka intervallerna.
 
Tisdag: Skritt & trav i skogen ca 30 min. Robby var med och promenerade med oss 
 
Onsdag, Vi hoppade några hinder i hinderparken som vi håller på att bygger i en av hagarna. Det var roligt och det gick ganska bra. Det är bara jag som är osäker och funderar på om jag gör rätt eller inte men som pappa säger, man måste ju testa och något lär man sig och det gör ingenting om det blir fel, då får man göra om. Sen får jag börja hoppträna med tränare så vi blir bättre.
 
Torsdag, promenderade vi ca 60 min
 
Fredag, Currawinya hade en vilodag o var bara på sommarbetet.
 
Lördag, Red ut ca 30 min i skogen och jobbade på i skritten och i traven. Sen red vi galopparbete på ridbanan. hela passet ca 60 min. Känslan var jättebra och galoppfattningarna tog hon rätt varje gång och vi jobbade oxå med båge på långsidan. Vi jobbade med högersidan och det gick bra.
 
Söndag, vi ska rida på ridbanan igen lite mer dressyr.
 
Nästa vecka tänkte jag lägga upp såhär: Galopp igen på stubbåkern, rida ut, lastträna, hoppträna med Åsa och Alexandra, sen ska Saga rida oxå. Det blir kul o det är nått att se fram emot att hoppträna, jag vill verkligen att vi ska komma igång.