Currawinya & Jag

2016-10-31
22:41:00

Dressyr för Hanna & Hoppning för Saga Oktober 2016

Vi har tränat dressyr för Hanna och tränat hoppning för Saga.
 
1a gången jag tränade för Hanna kan ni ju läsa om i ett tidigare inlägg, 2a gången gick det inte lika bra hehe.
Vi fick jobba mycket med att få igenom vänstersidan för hon sög tag i bettet åt vänster men det blev bra och hon slappnade av på slutet och vart lösgjord. Vi jobbade vänstersidan i både höger och vänster varv i alla gångarter. Nu var det så länge sen så jag kommer inte ihåg exakt allt vi gjorde. Därför ska jag blogga efter varje träning!! Så jag minns. Men iaf efter den träningen så har vi tränat på att få igenom vänstersidan speciellt ställningen men oxå tränat på öppnor och skänkelvikningar samt Lätt C1 programmet som jag nu kan utantill.
 
Hoppningen för Saga på Långskärs ridbana var jättekul och vi började med att trava över bommar, trava över bommar och hoppa ett rättuppstående hinder, studs på volt, studs och över ett plank på volt, sen hoppade vi oxer och sen gjorde vi en bana på slutet. Jag försöker ordna träningar för Saga på Långskär varje söndag, ibland funkar det men ibland funkar det inte pga av vädret o att ridbanan är för blöt osv.
 
Sen kom ju det där snö-kaoset och vi tappade rutinerna och red mest ut, på onsdagen kom jag inte ens ut till stallet, tur att vi hjälps åt så bra på Högby. Var där de andra dagarna och red ut i snön, det är härligt för det lyser upp så mycket, det är så mörkt annars fast jag rider ändå med pannlampa och reflexer såklart.
 
 
2016-10-24
23:24:00

Dressyrträning med Hanna Larsson 24/10

På med pannlampan, reflexer och rid iväg! Idag var det dax för dressyr på Stavsborg för Hanna Larsson.
 
Jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå så bra.
Men jag vart glatt överraskad för vi pratade lite om hur Currawinya varit, att Saga tränat henne i somras, vad jag har för mål osv.
Mest vill jag ju bli en bättre ryttare och lära mig mer dressyr ex öppnor, slutor och andra övningar. Vill starta H90 fälttävlan och då behöver man ju dressyren oxå. Vill att Currawinya ska bli en ännu starkare och att hon ska tycka det är kul. Förut protesterade hon väldigt mycket i dressyren för att hon var svag osv.
 
IDAG VAR HON SÅ FIN! Jätteduktig och bråkade inte en enda gång 😊👍👏🌟
 
Vi tränade på tempot i traven, påbörjade öppnor, skänkelvikning och Lätt C1 programmet. Hanna sa att vi skulle fått 7or för en del saker i programmet. Vet att Lätt C är väldigt enkelt men där jag är i min ridning just nu känns det ändå jättebra. 
Hanna hade jättebra tips för att få våra skänkelvikningar ännu bättre, att rida rakt fram mot E från A eller från A till B två steg och sen börja skänkelvikningen. Det gick mycket bättre då.
 
Det ska bli kul o se hur det här utvecklar sig. Tänk om vi gör svåra saker i vår? Tänker iaf börja träna för att tävla i nån dressyrklass i vår.
 
Styrkor:
Fina gångarter för att vara fullblod 👍👏🌟
Ambitiös i skänkelvikningarna
Bra musklad på halsen
 
Träna mer hemma:
Rida i den form så att hon jobbar rätt med mage och rygg.
Få igenom ställning åt vänster.
Forma sig runt skänkeln åt vänster.
Rida med rätt tempo i traven.
Rida med lagom tyglar, inte för långa.
Övergångar
Serpentinbågar - rätt vägar.
 
Ser fram emot nästa träning!
 
 
2016-10-10
21:49:44

Över 1 års kämpande


Den sista bilden är på Currawinyas bakhov från idag när hon blev skodd. Det har gått lång tid, över 1 år för att den ska ha blivit såhär bra.

Det har varit kämpigt och jobbigt att hon skadat sig, speciellt när man tror man anlitar personer som gör ett bra jobb. Jag sa alltid att jag ville att de skulle korta hennes tår mera, men det blev inte alls så. Tillslut fick hon sprickor som jag skrivit om tidigare.


Jag gillar före och efter bilder där man ser resultat. Här är från dagens skoning, den sista är innan o de andra bildern efteråt när det är klart.

Har skrivit det förut men skriver igen att det är så viktigt att man har rätt hovslagare för att kunna ha en hållbar häst.

Sen är jag så glad och tacksam att det går så bra med skoningarna. Det har inte alltid gjort det. Men idag stod Currawinya typ och sov när Emelie skodde. 🌟 Det känns bra och allting blir bättre.

Vi är på jakt efter en ny hoppsadel för den vi har nu den är för trång i manken nu.. Alltid är det nått 😂 men man kämpar på och ger aldrig upp. Jag lär mig mycket hela tiden!