Currawinya & Jag

2016-11-20
23:11:54

Hoppning för Åsa 20/11

Det gick tyvärr inte att hoppa för Saga på Långskärs ridbana för den var för blöt. Så jag hade tur att Åsa hade möjlighet att träna oss idag istället.
 
Vi började med travbommar på volt i trav och sen i galopp. Currawinya gick emot min skänkel o tjurade lite i början av passet så vi pratade om hur jag ska göra då, att jag ska vara mer konsekvent om jag ber henne öka ska hon göra det direkt annars blir det någon konsekvens ex att jag lägger till spöt nästa gång och efter det blev det mycket bättre.
 
Vi travhoppade ett kryss med två bommar innan och sen byggde vi på en oxer 1 galoppsprång efter. Det var sååå kul! Vi hoppade 1 meter idag. Vi hoppade oxern på olika sätt, antingen att den var bred eller på höjd och slutade på 1 meter.
 
Det känns samma i hoppningen som i dressyren, jag måste verkligen vara med till 100 % då hoppar hon jättebra, om jag inte lyckas rama in eller om jag missar nått annat så blir det inte lika bra. Det blev flera fina språng och Currawinya har en bra språngkurva, hon jobbade jättebra med sina bakben idag.
 
Vi avslutade med att träna på galoppombyten över bom eller genom att rida snett igenom, det var lättare åt höger och svårare åt vänster. Det ska vi träna mer på hemma.
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: